Ο επετειακός κολυμβητικός μαραθώνιος 200 χιλιομέτρων που διοργάνωσε το τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης ΑΠΟΕΛ με αφορμή την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 25 Μαρτίου.

Με μια άρτια οργανωμένη κολυμβητική ημερίδα το τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Σωματείου μας έδωσε την ευκαιρία σε αθλητές των τμημάτων του, αλλά και σε φίλους της ομάδας, να συμμετέχουν στον επετειακό μαραθώνιο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη αυτή μέρα του έθνους.

Στον μαραθώνιο έλαβαν μέρος περισσότερα από 125 άτομα, καλύπτοντας κολυμβητικά την απόσταση των 200 χιλιομέτρων και φτάνοντας για την ακρίβεια, συνολικά 221 χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου η Λιάνα Χατζημηνά, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου «Μικροί Εθελοντές» και η Κούλα Κυριάκου, μέλος του Συνδέσμου.

Όπως είχε από πριν αποφασιστεί, όλα τα καθαρά έσοδα από τις συμμετοχές θα δοθούν για ενίσχυση κοινωνικών και αθλητικών πρωτοβουλιών.

Όσον αφορά του Μικρούς Εθελοντές, τα χρήματα έχουν παραδοθεί με στόχο την στήριξη της πρωτοβουλίας του φιλανθρωπικού οργανισμού για ανακαίνιση της παιδοχειρουργικής πτέρυγας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Το υπόλοιπο ποσό από τις συμμετοχές θα στηρίξει το πρόγραμμα αθλητικής ευθύνης του Παύλου Κοντιδη #TowardsTokyo, που στοχεύει στην ενίσχυση της προσπάθειας των αθλητών της Κύπρου για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο αυτό το καλοκαίρι.