ΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΕΩΝ

ΑΠΟΕΛ
ΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΕΩΝ

Νοέμβριος 2013, η γαλαζοκίτρινη τρέχει τον πρώτο της Μαραθώνιο, στην πρωτεύουσα των Ελλήνων, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Εκεί όπου ο Φειδιππίδης ψέλλιζε το «νενικήκαμεν», εκεί όπου ο Σπύρος Λούης  γινόταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος.

Λίγους μήνες μετά η κοινή ιδέα ωρίμασε με αποτέλεσμα το Μάιο του 2014, να συσταθεί το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ αποτελούμενο από μια ομάδα αγνών οπαδών και πιστών δρομέων. Σκοπός τους να συνδυάσουν την αγάπη τους για τον ΑΠΟΕΛ με το πάθος τους για το τρέξιμο.

Η γαλαζοκίτρινη δρομική ομάδα με τη δημιουργία της αναβίωσε το τμήμα στίβου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ το οποίο ήταν υπεύθυνο για να προστεθεί το “Α” στον ΠΟΕΛ και να μετονομαστεί το 1928 σε ΑΠΟΕΛ. Ενός ιστορικού τμήματος με σπουδαίους αθλητές που συμμετείχαν σε αγώνες στίβου με την γαλαζοκίτρινη. Αθλητές, με μεγάλες διακρίσεις σε Παγκύπριους, Πανελλήνιους, Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες, ενώ κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν ακόμη και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Φάρος όλων όμως ήταν ο ήρωας μας Μιχαλάκης Καραολής, ο οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ στις μεσαίες αποστάσεις.

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ, ακολουθώντας τα χνάρια της ιστορίας έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Με 200 και πλέον αθλητές συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις Μαραθωνίων, σε Διεθνές Μίτινγκ Στίβου και σε αγώνες Iron Man, σε όλες τις ηπείρους, με αρκετούς από αυτούς, να πετυγχαίνουν μεγάλες διακρίσεις.

Η γαλαζοκίτρινη φανέλα με την ελληνική σημαία και το “Δεν Ξεχνώ” θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλες τις γωνίες της γης με οδηγό τους γαλαζοκίτρινους δρομείς.