Το τριήμερο 19 ως 21 Ιουνίου 2022 ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά της κολύμβησης, με το 46ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού, με τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ να μας κάνουν να νοιώσουμε απόλυτη ικανοποίηση, αλλά και βαθιά συγκίνηση.

Η σκληρή προετοιμασία και η άοκνη προσπάθεια ενός έτους, καθώς και το πάθος που επέδειξαν όλες και όλοι οι κολυμβητές μας κατά τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων τους, οδήγησαν την ομάδα στην κατάληψη της 4ης θέσης στη γενική κατάταξη, αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό, που κανείς δεν μπορούσε καν να σκεφτεί λίγα χρόνια πριν, όταν με ρομαντική διάθεση δημιουργούσαμε αυτό το τμήμα!!!

Για να κατανοήσουμε το φετινό επίτευγμα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η καλύτερη θέση που είχε καταλάβει η ομάδα ως τώρα ήταν η 6η, πέρυσι. Ο τελικός απολογισμός καταδεικνύει την αλματώδη άνοδο της ομάδας, η οποία συγκέντρωσε 253,5 βαθμούς έναντι 159 πέρυσι και είχε συγκομιδή 18 μεταλλίων, 4 χρυσών, 8 αργυρών και 6 χάλκινων, έναντι 13 (1, 7 και 5 αντίστοιχα). Επίσης, οι κολυμβήτριες/τές μας πέτυχαν τη συμμετοχή σε 44 τελικούς αγωνισμάτων, έναντι 32 το 2021.

Η επιτυχία μας αυτή βασίστηκε, για άλλη μια χρονιά, στο σχεδιαστικό πλάνο της επίτευξης των μακροχρόνιων στόχων της ομάδας και τη μεθοδικότητα δημιουργίας ή βελτιστοποίησης των συνθηκών υποστήριξης των αθλητών μας, με τη μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Καθοδηγούμενοι οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας, κολυμβητές και κολυμβήτριες της αγωνιστικής μας ομάδας, από την εμπνευσμένη ηγεσία και την αποτελεσματική διαχείριση της Εφορίας του Τμήματος την καθοδήγηση του Γενικού Αρχηγού Γιώργου Ζαννέτου και του Εφόρου Κολύμβησης Φάνη Καραπατή, την ευσυνείδητη εκτέλεση της στρατηγικής μας από την προπονητική ομάδα, με επικεφαλής τον Νικόλα Στυλιανού και τον Όμηρο Ζάγκα, ολοκλήρωσαν τη χρονιά βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στο δρόμο προς την υλοποίηση του οράματος της Ομάδας.

Η ομάδα αποτελούταν από τις/τους:
Χαχολιάδου Στέφανη
Καραμάνου Χρυσούλα
Νικολάου Στέφανη
Μικελλίδη Νικόλ
Κουφκή Νάγια
Spivakova Taisiya
Ζάγκας Όμηρος
Παύλου Ζαχαρίας
Σπύρου Νικόλας
Βαρνάβα Ανδρέας
Νικολάου Αντώνης
Γρηγορίου Αλέξανδρος
Κουτσιουπής Παναγιώτης
Παπασάββας Τεύκρος
Arutyunyan Tigran
Καραπατής Αχιλλέας
Κωνσταντινίδης Κων/νος

Τα μετάλλια κατέκτησαν οι:
Χαχολιάδου Στέφανη: 1 αργυρό στα 50 ελεύθερο και 2 Χάλκινα στα 50 πεταλούδα και ύπτιο
Καραμάνου Χρυσούλα: 3 αργυρά, στα 200, 400 ελεύθερο και 200 Μικτή Ατομική
Νικολάου Στέφανη: 1 αργυρό στα 50 πρόσθιο
Παύλου Ζαχαρίας: 2 χρυσά στα 50 και 100 πεταλούδα και 1 αργυρό στα 200 πεταλούδα
Βαρνάβα Ανδρέας: 2 χάλκινα στα 100 και 200 πεταλούδα
Γρηγορίου Αλέξανδρος: 2 αργυρά στα 100 και 200 πρόσθιο
Arutyunyan Tigran: 1 χρυσό στα 400 Μικτή Ατομική και 1 χάλκινο στα 400 Ελεύθερο
Ομάδα 4×100 ελεύθερο γυναικών (Μικελλίδη Νικόλ, Χαχολιάδου Στέφανη, Νικολάου Στέφανη και Καραμάνου Χρυσούλα), χρυσό
Ομάδα 4×200 ελεύθερο γυναικών (Μικελλίδη Νικόλ, Χαχολιάδου Στέφανη, Κουφκή Νάγια και Καραμάνου Χρυσούλα), αργυρό

Οφείλουμε να δώσουμε σε όλους ανεξαιρέτως συγχαρητήρια, καταρχάς για την προσπάθεια και την απόδοσή τους. Τους προτρέπουμε να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατοί, αποτελώντας το παράδειγμα για τους μικρότερους που έρχονται να πλαισιώσουν την ομάδα.

Σχεδιάζοντας ήδη την επόμενη χρονιά, προχωρούμε προς την εκπλήρωση του ονείρου μας.

Τελικός μας προορισμός η κορυφή!!!