Ανακοίνωση – ECOMMBX FINAL FOUR

Τα διοικητικά συμβούλια των Πετρολίνα ΑΕΚ, Κεραυνού Στροβόλου, ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα και ΑΠΟΠ Πάφου, με κοινό ανακοινωθέν θέλουν να εκφράσουν την απογοήτευση τους, σχετικά με τον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων που θα λάβει η κάθε ομάδα στο ECOMMBX Final 4, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24/03/2024 και 27/03/2024 στη Λευκωσία, στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία.

Ως αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν στο ECOMMBX Final Four 2024 θέλουμε να τονίσουμε ότι, συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της αστυνομίας ως προς την λήψη μέτρων, τα οποία θα διασφαλίσουν την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της όλης διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά όμως, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η Κυπριακή καλαθόσφαιρα εμμένοντας σε αυτά τα μέτρα. Θεωρούμε ότι εάν αυτά τα μέτρα δεν επαναξιολογηθούν, θα επιφέρουν μεγάλο πλήγμα σε όλα τα σωματεία ανεξαιρέτως, από άποψη προβολής του αθλήματος και απώλειας μελλοντικών εσόδων από χορηγίες και διαφημίσεις.

Η πρόληψη και η εφαρμογή μέτρων, μας βρίσκει όλους σύμφωνους αρκεί να είναι πρακτικά και στα πλαίσια της λογικής. Συμφωνούμε να υπάρχει περιορισμένος αριθμός φιλάθλων και αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όχι όμως με μέτρα τα οποία ισοπεδώνουν τους κόπους και θυσίες των σωματείων, παιχτών προπονητών και παραγόντων αυτών.

Εάν εν έτη 2024 σε γήπεδο χωρητικότητας 8,000 θέσεων, η λύση στα φαινόμενα βίας είναι η διεξαγωγή του τουρνουά με παρουσία 100 φιλάθλων για την κάθε ομάδα, διερωτόμαστε αν αξίζει πλέον να ασχολούμαστε.

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση ενάντια στην βία είναι να παίξουμε ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση ενάντια στην βία είναι ο αποκλεισμός αθλητών των ακαδημιών μας, συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, άνω των 14 χρονών. Πως θα εξηγήσουμε στους αθλητές μας, τον λόγο που γίνεται αυτή η διάκριση; Γιατί περί διακρίσεως πρόκειται.

Ποιος γονέας θα αφήσει τα παιδιά του κάτω των 14 χρονών να πάνε ασυνόδευτα να παρακολουθήσουν τους αγώνες; Γιατί το να συνοδεύει ένα άτομο 20 παιδιά το θεωρούμε ανέφικτο.

Κάνουμε μια τελευταία έκκληση σε όλους τους φορείς και αρμόδιους όπως επανεξετάσουν τα μέτρα ασφαλείας του Final Four, με την ελπίδα να βρεθεί ο τρόπος να διεξαχθεί ένα ωραίο τουρνουά άξιο της ιστορίας των ομάδων μας, εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αλλά συνάμα αποφεύγοντας να βάλουμε ταφόπλακα στο άθλημα που όλοι αγαπούμε.

Με εκτίμηση,

Διοικητικό Συμβούλιο Πετρολίνα ΑΕΚ
Διοικητικό Συμβούλιο Κεραυνός Στροβόλου
Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα
Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΠ Πάφου

Leave a comment