Άτυχος στη σημαντικότερη διαδρομή της καριέρας του στάθηκε ο Αλέξανδρος Αγρότης. Ο 18χρονος ποδηλάτης του ΑΠΟΕΛ συμμετείχε στον αγώνα αντοχής 130χλμ στην κατηγορία Εφήβων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίτσμοντ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 140 αθλητών από όλη την υφήλιο.

Αρχικά είχε σκασμένο ελαστικό, ενώ κατόπιν λόγω εντονότατης βροχόπτωσης ο αγώνας διεκόπη για όσους ήταν εκτός τροχιάς διάκρισης, με αποτέλεσμα να μην δει τη σημαία του τερματισμού. Παρ’ όλα αυτά, επιστρέφει με εμπειρίες που θα το βοηθήσουν να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Αλέξανδρος είχε πάρα πολύ καλή διαδρομή και μέχρι τα πρώτα 50 χιλιόμετρα του αγώνα βρισκόταν συνεχώς στο πρωτοπόρο γκρουπ. Εντούτοις, το πίσω λάστιχο του ποδηλάτου έσκασε και ανάγκασε τον αθλητή μας να σταματήσει για να το αλλάξει και κατ’ επέκταση να χάσει πολύτιμο χρόνο. Ο νεαρός δεν τα έβαλε κάτω και παρά την απογοήτευση συνέχισε τη διαδρομή προς τον τερματισμό της μεγάλης κούρσας. Η ατυχή εξέλιξη διέγραψε και τα όνειρα του Αλέξανδρου για μια τιμητική θέση, ωστόσο, ακόμα και ο τερματισμός σε τέτοιους αγώνες είναι μεγάλη υπόθεση.

Το λάστιχο ήταν το πρώτο μεγάλο εμπόδιο για τον ποδηλάτη μας, αλλά το επόμενο ήταν ανυπέρβλητο. Η έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε στην περιοχή, υποχρέωσε τους διοργανωτές τριάντα χιλιόμετρα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας να σταματήσουν όσους ποδηλάτες ήταν εκτός τροχιάς διάκρισης για λόγους ασφαλείας. Ο Αλέξανδρος βρισκόταν περίπου εφτά λεπτά πίσω από τους διεκδικητές, με αποτέλεσμα να σταματήσει πρόωρα τη διαδρομή.