ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ

ΑΠΟΕΛ

Πινγκ-Πονγκ

Το τμημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Σωματείου ΑΠΟΕΛ ειναι απο τα πιο παλια αθληματα στο Σωματειο.Επισημα εδωσε το παρον του οταν ιδρυθηκε το 1963 η Παγκύπρια ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΠΟΕΠΑ .Στην ιδρυση του τμηματος πρωτοστατησαν ο Αντρεας Σταυρου και ο Αειμνηστος Μιχαλακης Φιλιππιδης οι οποιοι εκτος απο Αθλητες ησαν και προπονητες της ομαδας.

Το 1968 οταν διεξηχθηκε το πρωτο επισημο παγκυπριο Ατομικο πρωταθλημα ο τοτε νεαρος Αθλητης του ΑΠΟΕΛ Σταυρος Λουρας( νυν εξεχων ηθοποιος ) κατεκτησε το πρωτο παγκυπριο Ατομικο πρωταθλημα.Στη συνεχεια στην ομαδα ενταχθηκαν νεαροι Αθλητες οπως ο Γιωργος Μαρκου,Μιχαλακης Ζαμπας( Ηρωικα πεσων με το βαθμο του Ανθυπιλαρχου το 1974) Χριστακης Παπουτσας, Αντρεας Γεωργιου, Νικος Σοφοκλεους, Αθως Ιωσηφιδης και αλλοι.  Η ομαδα αυτη εγραψε ιστορια κατακτωντας για τουλαχιστον μια δεκαετια τους τιτλους στα ατομικα και ομαδικα πρωταθληματα.

Την δεκαετια του 1970 το Σωματειο δημιουργησε και γυναικειο τμημα οπου η Κατια Γεωργιου- Παντζιαρα κατεκτησε πληθωρα τιτλων.

Ο Αειμνηστος Μιχαλακης Ζαμπας εγραψε την δικη του ιστορια κατακτωντας σειρα πρωταθληματων τοσο Ατομικων οσο και ομαδικων με κυριο κορμο τους Αντρεα Γεωργιου( νυν προεδρο της παγκύπριας ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΠΟΕΠΑ) τον Χριστακη Παπουτσα και Νικο Σοφοκλεους .τα γεγονοτα του 1974 δυστυχως περαν της απωλειας του αειμνηστου Ζαμπα δημιουργησαν και ενα μεγαλο κενο αφου αρκετοι Αθλητες και ιδιαιτερα ο Χριστακη Παπουτσα οπως και ο Νικος Σοφοκλεους μετεβηκαν στο εξωτερικο ειτε για μετοικηση ειτε για σπουδες.

Το βαρος της αγωνιστικης δραστηριοτητας ανελαβε ο Αντρεας Γεωργιου με νεα παιδια οπως τον Μαριο Αβρααμ, Μαριο Σαββα, Αντρεα πιτσιλλιδη, Στελιο Στυλιανου, Γιωργο Πετρου και αλλους. Η ανοδικη πορεια της ομαδας. Συνεχιστηκε αφου οι Αθλητες του Σωματειου κατεκτησαν πληθωρα Ατομικων και ομαδικων πρωταθληματων.

Το 1983 ανελαβε εφορος της ομαδας ο Αντρεας Γεωργιου ο οποιος την κρατησε ενεργη μεχρι σημερα.Το τμημα ουδεποτε ανεστειλε την αγωνιστικη του δραστηριοτητα παρα τις δυσκολιες που περασε το Σωματειο ενω σημερα αποτελει την κορυφαια ομαδα της κυπρου στην κατηγορια Ανδρων εφηβων και παιδων.την Αγωνιστικη περιοδο 2021-2022 κατελαβε την 1η θεση στα πιο πανω πρωταθληματα ενω οι Αθλητες του αποτελουν την σπονδυλικη στηλη των Εθνικων μας ομαδων ολων των κατηγοριων.

Για φετος η ομαδα ενισχυθηκε με τον Τζοζεφ Ηλια ενω οι Σιαρπελ Ηλια, Χρηστος Σαββα, Χρηστος θεοφανους Σωτηρης θεοφανους, Γιαννης Χ” Αποστολου και αλλοι νεαροι Αθλητες αποτελουν την προοπτικη για το μελλον.Ιδιαιτερη προσφορα στον Στεφανο Γρηγοριου που προσφερει σαν Αθλητης και προπονητης και στον Μαριο Μυλωνα σαν Βοηθος προπονητης.

Πολλοι Αλλοι Αθλητες βεβαια προσφεραν στην ομαδα και γινεται μνεια στην ιστορια του τμηματος.

Επισης το τμημα εχει και Γυναικειο τμημα που θα αγωνιστει με αξιωσεις στη φετεινη σεζον.