Ο παράγοντας των τίτλων

Το 2013 -και μετά από ένα χρόνο με τη Σίτι- ο ΑΠΟΕΛ αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του τμήμα στο χώρο του Φούτσαλ.

Τότε η διοίκηση αναζητούσε ανθρώπους για να στελεχώσουν το νεοσύστατο τμήμα και επέλεξε ως επικεφαλή τον Παναγιώτη Παναγιώτου.

Ο κ. Παναγιώτου άρχισε τις διεργασίες προκειμένου η ομάδα μας να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Ομόνοιας και να ανεβάσει τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή. Η συνέχεια γνωστή. Όσα τρόπαια διεκδίκησαν οι γαλαζοκίτρινοι τα τελευταία τρία χρόνια τα κατέκτησαν. Και δεν είναι λίγα. Εφτά στο σύνολο. Τρία νταμπλ και μια ασπίδα, θεσμός που επαναλειτούργησε πέρυσι.

Το τμήμα Φούτσαλ του ΑΠΟΕΛ υπό την άμεση ευθύνη του κ. Παναγιώτου άλλαξε την ιστορία του αθλήματος στην Κύπρο και αυτό δεν είναι υπερβολή. Το μαρτυρούν οι αριθμοί και οι τίτλοι.

Ο γενικός αρχηγός και μέλος της διοίκησης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ για όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα του.

  • Αρχικά έκανε τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κατακτήσαμε και τα τρία τρόπαια. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα και επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της. Δεχθήκαμε μόνο μια ήττα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αυτή στην τελευταία αγωνιστική, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίσαμε πάρα πολύ καλές ομάδες και την καλύτερη της διοργάνωσης, η οποία στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο. Κάναμε και κάποια λάθη, τα οποία θα διορθώσουμε για να είμαστε ακόμα καλύτεροι τη νέα περίοδο».

  • Φοβηθήκατε καθόλου κατά τη διάρκεια της χρονιάς ότι η κούραση πιθανόν να επηρέαζε την ομάδα;

«Καθόλου. Όσοι ήταν κοντά στην ομάδα διέκριναν τη σοβαρή και μεγάλη προσπάθεια όλων για την κατάκτηση των τίτλων. Ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα, το οποίο έχει πολλές αγωνιστικές και θα είχαμε την ευκαιρία να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα εάν και εφόσον υπήρχαν. Ευτυχώς, δεν προέκυψε κάτι που να αμφισβητήσει την ανωτερότητα μας. Τον Δεκέμβριο παρουσιαστήκαμε ελαφρώς κουρασμένοι. Εξήλθαμε ισόπαλοι με Ανόρθωση και Ομόνοια, αλλά γνωρίζαμε ότι ακολούθως θα είχε διακοπή και ευκαιρία για ξεκούραση και ενίσχυση».

  • Εκ του αποτελέσματος οι προσθήκες του Ιανουαρίου δεν βοήθησαν όσο θα περιμένατε;

«Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερα, αλλά δεν κατηγορώ κανένα. Ο Τζούνιορ αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου και μετά τον τραυματισμό του Βίκτορ. Υπήρχε ρίσκο αφού μιλάμε για ένα παιδί 21 χρονών. Παρ’ όλα αυτά πιστέψαμε στις ικανότητες του και τον θεωρούσαμε ως επένδυση. Ίσως να μην μπόρεσε να προσαρμοστεί. Τώρα για τον Μάριο Οσόριο δεν μπορώ να πω ότι δεν βοήθησε καθόλου. Είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής και αγωνίστηκε στο Ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία στον κόσμο. Αγωνίστηκε στο παρελθόν απέναντι στην Μπαρσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου και πανηγύρισε. Σίγουρα μπορούσε να δώσει περισσότερα, αλλά ίσως και να αδικείται αφού συγκρίνεται με τους Λέο και Γιόνι, οι οποίοι είναι στολίδι για τα κυπριακά παρκέ. Πρόσφατα λύσαμε τη συνεργασία και με τους δυο και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια».

  • Στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Ανόρθωση σε είδαμε να ζεις πάρα πολύ έντονα τον αγώνα. Υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος;

«Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε την Ανόρθωση και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν έχουμε κάτι με την Ανόρθωση, αντιθέτως σεβόμαστε πάρα πολύ τόσο το Σύλλογο όσο και τους ανθρώπους που είναι στο τμήμα του Φούτσαλ και κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Οι λόγοι που θέλαμε πολύ το τρόπαιο είναι δυο. Πρώτον, να το κατακτήσουμε σε βάρος μίας πάρα πολύ καλής ομάδας και να αποδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα μας και δεύτερον για τον κόσμο μας. Για πρώτη φορά διεξήχθη τελικός με φιλάθλους και θέλαμε να πανηγυρίσουμε τον τίτλο με τον κόσμο μας. Έγιναν επίσης και κάποια διαιτητικά λάθη σε βάρος της ομάδας μας, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι ήταν ανθρώπινα και για αυτόν το λόγο δεν δώσαμε συνέχεια».

  • Οι οργανωμένοι, το πιο ζωντανό κομμάτι των φίλων μας, απουσίαζαν από τον τελικό λόγω της γνωστής αποχής με την κάρτα φιλάθλου. Εντούτοις, σε όλη τη χρονιά ήταν εκεί για να στηρίξουν την ομάδα μας.

«Μιας και μου δίδεται η ευκαιρία θέλω να απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να αγκαλιάσει το τμήμα και να το στηρίξει ενόψει της νέας περιόδου. Αυτό το τμήμα κατακτά τίτλους και μεγαλώνει την ιστορία του Συλλόγου μας. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι του Παναγιώτη ή οποιουδήποτε άλλου. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ο κόσμος του και αυτόν χρειάζεται. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ και δεν το κρύβω στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου η παρουσία του κόσμου ήταν ανύπαρχτη. Όταν ξεκίνησαν οι εγχώριες διοργανώσεις οι οργανωμένοι ήταν εκεί. Σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, 100-200 άτομα δημιουργούσαν πολύ καλή ατμόσφαιρα και στήριζαν τους ποδοσφαιριστές, ενώ τολμώ να πω ότι ο χαρακτήρας της ομάδας διαμορφώθηκε και μέσα από αυτό το κομμάτι. Είδαμε τους οργανωμένους και σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια. Πραγματικά δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους οργανωμένους, αλλά περιμένουμε και από τον υπόλοιπο κόσμο να αφυπνιστεί. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι μαζί και το Φούτσαλ και όλα τα τμήματα του ΑΠΟΕΛ για να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο σαν Σύλλογος.

  • Η επόμενη ημέρα πως βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ;

«Με τρία τρόπαια και μπόλικη διάθεση για να παραμείνουμε στην κορυφή. Οι εφτά τίτλοι που κατακτήσαμε είναι η παρακαταθήκη του ΑΠΟΕΛ για το μέλλον. Με περισσότερες ευθύνες θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να διατηρήσουμε τον ΑΠΟΕΛ εκεί που του αξίζει. Στην κορυφή».

  • Η ομάδα θα ενισχυθεί;

«Φυσικά θα ενισχυθούμε. Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε τον ΑΠΟΕΛ ακόμα καλύτερο τη νέα περίοδο. Η διοίκηση επί καθημερινής βάσεως είναι σε επικοινωνία με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή του τμήματος. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και άλλες αλλαγές που θα προκύψουν στο ρόστερ».

  • Κ. Παναγιώτου ανακοινώσαμε πρόσφατα την έναρξη των εγγραφών για τις Ακαδημίες. Διαμορφώθηκε το πλάνο ή αυτό θα γίνει στην πορεία;

«Έχουμε πλάνο. Στοχεύουμε να δουλέψουμε ακόμα πιο επαγγελματικά και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις Ακαδημίες. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και να μεγαλώσουμε τα επόμενα αστέρια του κυπριακού Φούτσαλ. Θέλουμε ο ΑΠΟΕΛ να παράγει ποδοσφαιριστές που θα έχουν τις δυνατότητες να στηρίξουν την Ανδρική ομάδα».

  • Πρόσφατα είδαμε κάποια δημοσιεύματα περί ανικανότητας της διοίκησης να εκδώσει εισιτήρια στους ξένους ποδοσφαιριστές για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Θέλετε να τοποθετηθείτε;

«Πήραν την απάντηση στον εξώστη. Εκείνοι που κατασκεύασαν τα ψεύδη έμειναν πλήρως εκτεθειμένοι».

  • Ο προγραμματισμός επηρεάζεται από την Εκλογική Συνέλευση;

«Όχι. Δεν επηρεαζόμαστε από τίποτα. Ο προγραμματισμός προχωρά κανονικά προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη τη νέα περίοδο».

  • Ένα καταληκτικό σχόλιο

«Θα ήθελα να εκφράσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του Σωματείου και ειδικά στον Πρόεδρο κ. Μάριο Χαραλάμπους για τη βοήθεια και στήριξη που προσφέρουν στο τμήμα. Η συνεισφορά τους είναι τεράστια και με συλλογική προσπάθεια ανεβάσαμε και διατηρούμε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή».