Πρώτο σέρβις σε μια… περίεργη χρονιά

23/10/2020

Πρεμιέρα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη νέα σαιζόν κάνει απόψε η ομάδα πετόσφαιρας του ΑΠΟΕΛ, η οποία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής (σ.σ. στην πρώτη αγωνιστική η ομάδα μας είχε ρεπό) του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών, υποδέχεται στις 20:00 στο Λευκόθεο, την Αναγέννηση Δερύνειας.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιομορφίες. Από την μια η πανδημία προκαλεί αβεβαιότητα για το πώς και εάν θα εξελιχθεί κανονικά η διοργάνωση, ενώ την ίδια ώρα, το γεγονός πως μετά από 17 χρόνια οι μη Κύπριοι πετοσφαιριστές μειώθηκαν στους δύο, συντείνει με τη σειρά του ως παράγοντας στη δημιουργία μιας νέας τάξης πραγμάτων και ενός πρωταθλήματος πολλών ερωτηματικών.  

Στις πιο πάνω ιδιαιτερότητες, έρχεται να προστεθεί και η απόφαση της ομάδας μας να προχωρήσει σε φρεσκάρισμα και ολική ανανέωση, αποκτώντας ό,τι καλύτερο υπήρχε στις νεαρές ηλικίες και μειώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ της από τα 30,1 στα 23,2 έτη. Στηριζόμενος σε αυτό το μοντέλο είναι που θα πορευθεί φέτος ο ΑΠΟΕΛ, κτίζοντας ένα νεανικό κορμό, ο οποίος να μπορεί να προσφέρει μεγάλες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Όλα αυτά βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τον στόχο της ομάδας μας να εμφανιστεί και στην παρούσα χρονιά ανταγωνιστική σε κάθε αγώνα, επιτυγχάνοντας την είσοδό της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και δίνοντας συνέχεια στην πρωταγωνιστική παρουσία που είχε τα τελευταία δύο χρόνια.

Όσον αφορά τον αποψινό μας αντίπαλο, η Αναγέννηση Δερύνειας παρουσιάζεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, πολύ ανταγωνιστική και φιλόδοξη. Στην πρεμιέρα, πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο της ΑΕΚ Καραβά, κερδίζοντας με 3-1.

Ο σημερινός αγώνας στο Λευκόθεο, που όπως έχει προαναφερθεί αρχίζει στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγων των νέων μέτρων που εφαρμόζονται με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook