Μια χρονιά με λίγη δράση αλλά πολλά τρόπαια για το πόλο του ΑΠΟΕΛ

31/12/2021

Μια χρονιά καθήλωσης του αθλήματος της υδατοσφαίρισης ολοκληρώθηκε. Μια χρονιά όπου το πόλο κατ’ εξαίρεση από τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα στιγματίστηκε αδικαιολόγητα και εισέπραξε το μεγαλύτερο αντίκτυπο της πανδημίας, σε μια ψυχολογικά κουραστική και αγωνιστικά πολύπλοκη χρονιά. 

Παρόλες όμως τις δυσκολίες, το Τμήμα Υδάτινου αθλητισμού του ΑΠΟΕΛ, μαθημένο στα δύσκολα κατάφερε μέσα στην πιο δύσκολη και ιδιόμορφη λειτουργικά χρονιά να καταγράψει την πιο ολοκληρωμένη  αγωνιστική του παρουσία στο τμήμα υδατοσφαίρισης.

Δυστυχώς το Παγκύπριο Πρωτάθλημα δεν διεξήχθη αφού τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεπαν στις ομάδες να προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς αγώνων.

Παρόλες τις αντιξοότητες η χρονιά δεν έφυγε χωρίς αγωνιστική δράση, αφού κατάφεραν να διεξαχθούν τα Κύπελλα όλων των κατηγοριών.

Οι ομάδες πόλο του ΑΠΟΕΛ από τους 5 διαθέσιμους τίτλους,  κατέκτησαν πανηγυρικά τους 4 (U14, U16, U18, OPEN) ενώ στην κατηγορία των U12 η ομάδα μας έφτασε μέχρι και τον τελικό αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο.

Συγκεκριμένα η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Σωματείου μας κέρδισε στον τελικό τον ΝΟ Αμμοχώστου και στέφθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά Κυπελλούχος.

Η ομάδα U18 κέρδισε μετά από εξαιρετική εμφάνιση στον Τελικό τον ΝΟ Λευκωσίας με 7-6 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Η ομάδα U16 του Σωματείου μας μετά από μια επιβλητική παρουσία στον Τελικό Κυπέλου κατάφερε να σηκώσει το Κύπελο κερδίζοντας τον ΝΟ Πάφου με σκορ 11-5.

Η ομάδα των U14 του ΑΠΟΕΛ U14 στέφθηκε Κυπελλούχος Κύπρου 2021 κερδίζοντας στον Τελικό τον ΝΟ Μέσα Γειτονιάς.

O ΑΠΟΕΛ στην ανώτατη κατηγορία των αντρών μετρά τέσσερεις συνεχόμενες κατακτήσεις Κυπέλου στην εφτάχρονη ιστορία του. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι ο καθρέφτης της σκληρής δουλειάς που γίνεται καθημερινά στο τμήμα.

Οι πολίστες του ΑΠΟΕΛ είναι ερασιτέχνες και παίζουν πόλο γιατί αγαπούν το άθλημα και πορώνονται να φορούν το σήμα του ΑΠΟΕΛ στο σκουφάκι. Αυτό είναι το κίνητρό τους και υποκλινόμαστε μπροστά στα όσα έχουν συνεισφέρει και έχουν θυσιάσει όλα αυτά τα χρόνια για να δημιουργηθεί ένα τμήμα το οποίο να νιώθουμε όλοι περήφανοι.

Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα αποτελούν προϊόν μιας συντονισμένης δουλειάς με αφοσίωση στους στόχους: για τους αθλητές μικρούς και μεγάλους, τους προπονητές, τους εφόρους, τους γονείς. Το τμήμα πόλο του ΑΠΟΕΛ συστάθηκε το 2015 ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν.  Σήμερα, με το κλείσιμο του 2021 μετρά στο ενεργητικό του 11 χρυσά μετάλλια και αντίστοιχες κούππες στην σύντομη ιστορία του:

- 2 Πρωταθλήματα & 4 Κύπελλα Αντρων
- 1 Κύπελλο Νέων
- 1 Πρωτάθλημα & 1 Κύπελλο Παίδων
- 1 Πρωτάθλημα & 1 Κύπελλο Μινι Παίδων

Το τμήμα υδατοσφαίρισης συμμετείχε στην μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση που προγραμμάτισε το Τμήμα μας για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος 200 χιλιομέτρων αποτέλεσε τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορούσαν να αποδώσουν προς τους ήρωες της επανάστασης με την συμμετοχή τους οι αθλητές και φίλοι του τμήματος μας. Όλα τα έσοδα από τον μαραθώνιο δόθηκαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Μικροί Εθελοντές».

Το 2021 φεύγει υπενθυμίζοντας μας με τον πιο εμφαντικό τρόπο μέσο του ρεκόρ κρουσμάτων της πανδημίας το τί έχουμε περάσει.

Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν σταματά να ονειρεύεται, να δουλεύει, να μεγαλώνει και να προετοιμάζεται για τα  καλύτερα.   Με μεθοδικότητα, οργάνωση και επιμονή στοχεύουμε ψηλότερα. Το να παραμείνεις στην κορυφή δεν είναι απλά ένα σχήμα λόγου: θέλει πλάνο, επιμονή, όρεξη, μα πάνω από όλα θέλει αγάπη και ανιδιοτέλεια για το μεγαλείο του αθλήματος και του ΑΠΟΕΛ.

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook