«Μεγαλώνουμε τον ΑΠΟΕΛ και το κυπριακό πόλο»

21/10/2020

Πανευτυχής για το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ, αλλά και απαιτητικός για τη συνέχεια, εμφανίζεται ο προπονητής της ομάδας υδατοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ, Ανδρέας Κυθραιώτης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας.

Ο κ. Κυθραιώτης, ο οποίος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του τμήματος, αποκαλύπτει τους επόμενους στόχους και τα συστατικά των επιτυχιών.

Την ίδια ώρα, σχολιάζει το ιστορικό ρεκόρ του υδατοσφαιριστή μας Σόλων Νικολάου, αναφέρεται στις αναπτυξιακές ομάδες, μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά και ευχαριστίες στη διοίκηση για τη στήριξή της.

Να διευρύνουμε το σερί
- Δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ. Η καλή δουλειά αποδίδει καρπούς, Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της ομάδας;

Το να καταφέρνεις να πετυχαίνεις τους στόχους που έθεσες σε μια τόσο δύσκολη, απ’ όλες τις απόψεις χρονιά, είναι μεγάλη επιτυχία. Στόχος μας ήταν να επαναλάβουμε την περσινή πετυχημένη περίοδο και να δημιουργήσουμε μια σειρά από συνεχόμενες επιτυχίες, κάτι που έγινε. Η αρχή για ένα σερί επιτυχιών είναι πλέον γεγονός και στόχος μας είναι να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Συγχαρητήρια στους αθλητές μας, που εν μέσω δύσκολων εξω-αγωνιστικών συνθηκών, και εννοώ την πανδημία, κατάφεραν να μείνουν κοντά στην ομάδα για να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι,  ειδικά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Πλέον, η κάθε επόμενη χρονιά πρέπει να έχει ως καθρέφτη την επιτυχία της προηγούμενης και παράλληλα να προσπαθούμε να εξελίσσουμε όλα τα ηλικιακά τμήματα μας για να στελεχώνουν και να συμπληρώνουν επάξια την ανδρική ομάδα.


Το μυστικό των επιτυχιών
- Ποιο είναι το μυστικό των επιτυχιών και πώς μπορεί ένα ερασιτεχνικό τμήμα να παρουσιάζεται τόσο οργανωμένο και διψασμένο για επιτυχίες;

Σε ένα ερασιτεχνικό τμήμα και χωρίς οικονομικό όφελος για τους παίκτες, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο το μυστικό των επιτυχιών πέραν από τους ίδιους τους παίκτες. Έχει να κάνει καθαρά με τη θέλησή τους για επιτυχίες, την όρεξη τους για προπόνηση και την πίστη τους στο πλάνο που τους προσφέρει η ομάδα για επίτευξη των προσωπικών και ομαδικών τους επιδιώξεων. Δεν είναι τυχαίο που ο ΑΠΟΕΛ μέσα σε έξι χρονιά λειτουργίας του τμήματος Υδατοσφαίρισης, κατάφερε να προσφέρει στους αθλητές του το κίνητρο της κατάκτησης τίτλων, της συμμετοχής σε διεθνή φιλικά τουρνουά που διοργανώνει το ίδιο το τμήμα στην Κύπρο, με αποκορύφωμα την ιστορική ευρωπαϊκή συμμετοχή στους ομίλους του Euro Cup.

Κίνητρα στους αθλητές μας
Ο ερασιτέχνης αθλητής με αυτές τις εμπειρίες πληρώνεται και είναι πραγματικά άξια συγχαρητήριων και η διοίκηση του τμήματος, που βρίσκει πάντα τους τρόπους να προσφέρει αυτά τα κίνητρα στους αθλητές μας για να θέλουν να εξελίσσονται, να βελτιώνονται και όλοι μαζί να μεγαλώνουμε τον ΑΠΟΕΛ και το κυπριακό πόλο. Αυτό που πέτυχε μέσα σε έξι χρονιά ο ΑΠΟΕΛ, τολμώ να πω ότι δεν το πέτυχε καμία άλλη ομάδα τα τελευταία 20 χρονιά, που υπάρχει η υδατοσφαίριση στην Κύπρο.


Ο αρχισκόρερ Σόλων
- Ο Σόλων Νικολάου ξεπέρασε τα 400 τέρματα με το σκουφάκι του ΑΠΟΕΛ…

Ο Σόλωνας με τον οποίο υπήρξαμε και αντίπαλοι στις πισίνες στην Κύπρο, αλλά και συμπαίκτες στην Ελλάδα, ήμουν σίγουρος ότι θα βοηθούσε το τμήμα στο μέγιστο βαθμό. Και αγωνιστικά, αλλά και προπονητικά με τα τμήματα υποδομών της ομάδας. Το να καταφέρνεις να σημειώνεις σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα 400 τέρματα, είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό και εντυπωσιακό. Φυσικά, όσο καλός σουτέρ είναι κάποιος, όσο δεινός γκολτζής και να είναι, χρειάζεται πάντα μια ομάδα να τον υποστηρίζει. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα πολύ καλό μείγμα αθλητών, που με το ταλέντο και την εμπειρία τους μπορούν να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα στη πισίνα.

Τα αναπτυξιακά τμήματα
- Τα αναπτυξιακά μας τμήματα σε τι βαθμό βρίσκονται;

Πέρυσι μετά το νταμπλ στην ανδρική κατηγορία ανέφερα ότι πλέον έχουμε ωριμάσει ως ομάδα για να έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους σε όλα. Είναι χαρά μας, και ίσως μεγαλύτερη ικανοποίηση από την επιτυχία του ανδρικού τμήματος, να βλέπουμε την ομάδα υ13 να στέφεται αήττητη πρωταθλήτρια, αλλά και τις κατηγορίες υ14, υ16 και υ18 να διεκδικούν μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα. Ευχή όλων είναι να τα καταφέρουν. Σε αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και να εξυμνήσω το έργο των προπονητών μας στα τμήματα υποδομής. Συγκεκριμένα, τους Νικολάου Σόλων και Μπαγλατζη Νίκο. Ο Νίκος, έκλεισε τον κύκλο του στην ομάδα μετά την τετραετή παρουσία του στην Κύπρο, καθώς αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα διπλά του καθήκοντα στον Ιωνικό Νίκαιας, ως αθλητής και ως προπονητής υποδομών. Τον ευχαριστούμε για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα και να γνωρίζει πως είμαστε ανοικτοί για μια μελλοντική συνεργασία. Τέλος, θα ήθελα να καλωσορίσω στο προπονητικό μας τιμ τον Σταύρο Αλκιβιάδη, επίσης αθλητή της ανδρικής ομάδας, ερχόμενος από τις ακαδημίες του τμήματος μας, ο οποίος ανάλαβε τα καθήκοντα του προπονητή του τμήματος των εκμαθήσεων.

Η προώθηση νεαρών
- Προωθήθηκαν και αρκετοί νεαροί στην ομάδα. Ποια είναι η προοπτική αυτού του πλάνου; 

Από την αρχή ο στόχος μας ήταν η προετοιμασία και η ανάδειξη δικών μας αθλητών, που κάθε χρονιά θα ενισχύουν όλο και περισσότερο την ανδρική ομάδα. Σε ένα ερασιτεχνικό τμήμα είναι το άλφα και το ωμέγα να έχεις νέους αθλητές να μπαίνουν στην ανδρική ομάδα και να αντικαθιστούν επάξια τις οποιεσδήποτε απώλειες αθλητών, λόγω σπουδών, οικογενειακών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων. Φέτος, μπορώ να πω είναι η χρονιά που προωθήθηκαν οι περισσότεροι νεαροί αθλητές στην ανδρική ομάδα και πήραν τις πρώτες τους εμπειρίες. Πέραν των 7-8 νεαρών αθλητών μας είχαν παραγωγική συμμετοχή στο ανδρικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, με κάποιους εξ αυτών να αποτελούν και βασικές επιλογές. Όσο περνάει ο καιρός οι αθλητές που θα βγάζει το τμήμα θα είναι ακόμη περισσότεροι και θα είναι έτοιμοι για την ανδρική ομάδα. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο.

Το πλάνο για τη νέα χρονιά  
-Το καταλυτικό σας σχόλιο ποιο θα ήταν; 

Μια επιτυχημένη χρόνια ολοκληρώνεται και το πλάνο για την επόμενη χρονιά ήδη είναι σε εξέλιξη. Το προπονητικό τιμ, οι αθλητές, αλλά και η διοίκηση του τμήματος, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας στα πλαίσια του εφικτού για να παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί-γιατί όχι και καλύτεροι- και διεκδικητικοί τη νέα χρονιά. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση που με μεγάλο οικονομικό κόστος για το τμήμα κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή μας στους ομίλους του Euro Cup,  κάτι το οποίο για τα δεδομένα της Κύπρου είναι πρωτοποριακό και σίγουρα ιστορικό, μιας και ο ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε όλοι ήταν απίστευτες και ελπίζω με την κατάκτηση του φετινού νταμπλ να ανταποδώσαμε ως τεχνικό τιμ και αθλητές το δώρο που μας έκαναν με την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή. Όλα από κάπου αρχίζουν και ίσως αυτή να ήταν μόνο η αρχή.

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook