Η καλύτερη κολυμβητική χρονιά του ΑΠΟΕΛ μέχρι την επόμενη

31/12/2021

Μια παράξενη, πρωτόγνωρη, ψυχολογικά κουραστική και αγωνιστικά πολύπλοκη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια γνωστή ρήση των αμερικανικών προπονητών την δεκαετία του 50’ έλεγε "When the going gets tough, the tough get going" .

Έτσι, το Τμήμα Υδάτινου αθλητισμού του ΑΠΟΕΛ, μαθημένο στα δύσκολα κατάφερε μέσα στην πιο δύσκολη λειτουργικά χρονιά να καταγράψει την καλύτερη αγωνιστική του παρουσία στο τμήμα κολύμβησης.

Το 45ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού, ολοκληρώνοντας μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά για όλους μας, πρωτίστως όμως για τους πρωταγωνιστές των αγώνων, τις αθλήτριες και τους αθλητές της αγωνιστικής μας ομάδας.

Οι συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν λόγω της πανδημίας ήταν πρωτόγνωρες και ήρθαν να προστεθούν στις δυσκολίες του απαιτητικού προγράμματος που πρέπει έτσι κι αλλιώς να ακολουθεί όποιος έχει αποφασίσει να κάνει ανταγωνιστικό πρωταθλητισμό.

Η πανδημία μπορεί να στέρησε από τα παιδιά μας την δυνατότητα να προπονηθούν ορθά για μήνες, καθηλώνοντας τους σε ουσιαστική απραξία, δεν μπόρεσε όμως να τους σταματήσει να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν πως θα πετύχουν τους στόχους τους. 

Η μεθοδικότητα αντιμετώπισης όλων των δυσκολιών και η έξυπνη προσαρμογή στα πρωτόγνωρα δεδομένα, σε συνδυασμό με την προσήλωση στους μακροπρόθεσμους στόχους της ομάδας, που βασίζονται στον συνδυασμό αξιοποίησης της εμπειρίας των μεγαλύτερων αθλητριών και αθλητών και του ενθουσιασμού και της όρεξης των νεότερων, μας οδήγησαν σε ένα συνολικό απολογισμό που είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Η ομάδα συγκέντρωσε 159 βαθμούς και είχε συγκομιδή 13 μεταλλίων, ενός χρυσού, 7 αργυρών και 5 χάλκινων. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της προόδου, αναφέρουμε ότι οι αντίστοιχες επιδόσεις στο προηγούμενο πρωτάθλημα ήταν 50 βαθμοί και 3 μετάλλια. Επίσης, κολυμβήτριες και κολυμβητές του σωματείου μας συμμετείχαν σε 32 τελικούς αγωνισμάτων, έναντι των 12 το 2019.

Τα μετάλλια κατέλαβαν οι:
Χαχολιάδου Στέφανη, 1 χρυσό στα 50 πεταλούδα και 1 Χάλκινο στα 50 ελεύθερο

Καραμάνου Χρυσούλα, 4 αργυρά, στα 100, 200, 400 και 800 ελεύθερο

Νικολάου Στέφανη, 1 αργυρό στα 50 πρόσθιο και 1 χάλκινο στα 100 πρόσθιο

Βαρνάβα Ανδρέας, 1 χάλκινο στα 200 πεταλούδα

Γρηγορίου Αλέξανδρος, 1 χάλκινο στα 200 πρόσθιο

Ομάδα 4x100 ελεύθερο γυναικών (Χαχολιάδου Στέφανη, Παπαπέτρου Τόνια-Μαρία, Ζηνοβίου Ευδοκία και Καραμάνου Χρυσούλα), Αργυρό

Ομάδα 4x200 ελεύθερο γυναικών (Παπαπέτρου Τόνια-Μαρία, Κουφκή Νάγια, Ζηνοβίου Ευδοκία και Καραμάνου Χρυσούλα)

Ομάδα 4x100 μικτή ομαδική γυναικών (Καραμάνου Χρυσούλα, Νικολάου Στέφανη Παπαπέτρου Τόνια-Μαρία και Χαχολιάδου Στέφανη)

Στην ομάδα συμμετείχαν, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, πετυχαίνοντας στην πλειοψηφία ατομικές επιδόσεις, οι:
Σιούκρη Μαλβίνα, Χαχολιάδου Στέφανη, Καραμάνου Χρυσούλα, Παπαπέτρου Τόνια – Μαρία, Ζηνοβίου Ευδοκία, Νικολάου Στέφανη, Κουφκή Νάγια, Κουρούγιαννη Παναγιώτα, Σπύρου Νικόλας, Βαρνάβα Ανδρέας, Σάββα Χρίστος, Νικολάου Αντώνης, Καραπατής Ιάσων, Ευτυχίου Πάνος, Γρηγορίου Αλέξανδρος, Κουτσιουπής Παναγιώτης, Παπασάββας Τεύκρος, Arutyunyan Tigran, Καραπατής Αχιλλέας, Κωνσταντινίδης Κων/νος.

Επίσης κατά το 2021 συμμετείχαν με την Κυπριακή αποστολή σε διεθνείς διοργανώσεις 4 αθλητές του ΑΠΟΕΛ:

Χαχολιάδου Στέφανη

Νικολάου Στέφανη

Καραμάνου Χρυσούλα

Γρηγορίου Αλέξανδρος

Το 2021 φεύγει υπενθυμίζοντας μας με τον πιο εμφαντικό τρόπο μέσο του ρεκόρ κρουσμάτων της πανδημίας το τί έχουμε περάσει.

Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν σταματά να ονειρεύεται, να δουλεύει, να μεγαλώνει και να προετοιμάζεται για τα  καλύτερα.   Με μεθοδικότητα, οργάνωση και επιμονή στοχεύουμε ψηλότερα. Άλλωστε ένα όνειρο είναι μονάχα ένα όνειρο. Ο στόχος είναι ένα όνειρο με σχέδιο, σκοπό και προθεσμίες.

Τελικός μας προορισμός η κορυφή!!!

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook