Ανακοίνωση για την άδικη απόφαση αφαίρεσης βαθμών

27/12/2022

Η άδικη απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠΕ για αφαίρεση 4 βαθμών από τον ΑΠΟΕΛ για «αντικανονική συμμετοχή» του Κωνσταντίνου Ευσταθίου στα παιχνίδια με Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια, θα εφεσιβληθεί για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστραφούν οι βαθμοί στην ομάδα που τους κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο, με τον ιδρώτα των παικτών της. Θυμίζουμε στον αγώνα στη Λεμεσό στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, η ομάδα μας κέρδισε τη Σαλαμίνα με 3-1 και έφυγε με τους τρεις βαθμούς, ενώ στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με την Ομόνοια, χάσαμε με 2-3, αλλά πήραμε ένα βαθμό, με τον Ευσταθίου να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο σετ και ενώ το σκορ ήταν στο 8-8.

Όσον αφορά σ' αυτούς που κόπτονται δήθεν για το καλό του αθλήματος, θα έπρεπε να ντρέπονται για τις αποφάσεις τους, αλλά και για τις σκοτεινές διαδρομές που ακολούθησαν με σκοπό να κλέψουν τους βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου αποβλήθηκε στο φιλικό τουρνουά "Ευάγγελος Φλωράκης" και παρά το γεγονός ότι απευθυνθήκαμε στην Ομοσπονδία και λάβαμε προφορική έγκριση για τη συμμετοχή του πετοσφαιριστή, η Δικαστική Επιτροπή, αποδέχθηκε τις ενστάσεις της Σαλαμίνας και της Ομόνοιας. Είναι για τούτο το λόγο που πιστεύουμε ακράδαντα στην αθώωση από το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί και να υπενθυμίσουμε στη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας, η οποία ευνοείται από την αφαίρεση βαθμών του ΑΠΟΕΛ, αφού θα προσθέσει τρεις βαθμούς που δεν πήρε ΠΟΤΕ, ότι στον πρόσφατο μεταξύ μας αγώνα στο Λευκόθεο, κερδίσαμε καθαρά με 3-0 και χωρίς τον Κωνσταντίνο Ευσταθίου λόγω ασθενείας. Επομένως, δεν χρειαζόμασταν κάτι μεμπτό για να αποδείξουμε την ανωτερότητα μας εντός παρκέ. Είναι άλλοι που μαγειρεύουν σε κλειστές πόρτες το βαθμολογικό πίνακα και θέλουν να ρίξουν την ομάδα μας από την πρώτη στην πέμπτη θέση και να δημιουργήσουν μια πλασματική βαθμολογία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.

Εν κατακλείδι θυμίζουμε στους "υπερασπιστές" του ευ αγωνίζεσθαι, πως στο τουρνουά "Ευάγγελος Φλωράκης" δεν ελέχθησαν ταυτότητες και δελτία υγείας και δεν καταγγείλαμε τη Νέα Σαλαμίνα που ξεκίνησε το σετ σε λάθος θεσεις και τιμωρείται.

Υ.Γ. Ευελπιστουμε η ΚΟΠΕ και η δικαστική επιτροπή της, η οποία έδειξε τόση ευαισθησία για ένα φιλικό παιχνίδι προκειμένου να βλάψει τον ΑΠΟΕΛ, να έχει την ίδια προσέγγιση για την απαράδεκτη συμπεριφορά των πετοσφαιριστών της Ομόνοιας στον αγώνα με την Αναγέννηση την περασμενη Παρασκευή στη Δερύνεια, όπου ανέβηκαν στην κερκίδα, συγκρούστηκαν με τους οπαδούς των γηπεδούχων και δίδαξαν ήθος.

Σχετική καταγγελία έκανε με βιντεογραφικό υλικό η ομάδα της Δερύνειας, αφού ο διαιτητής του αγώνα δεν είχε την ευθιξία τουλάχιστον να τους αποβάλει από τον αγώνα σε αντίθεση με εμάς που σε φιλικό αγώνα για ένα πολύ πιο απλό περιστατικό εξάντλησαν κάθε αυστηρότητα.

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook