«200 χρόνια-200 χιλιόμετρα για το έπος του 1821»

02/03/2021

Αυτός ο Μάρτης δεν είναι σαν τους προηγούμενους. Αυτός ο Μάρτης έχει την δική του ξεχωριστή θέση στην ιστορία. Γι’ αυτό και το τμήμα Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης ΑΠΟΕΛ με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας, διοργανώνει έναν πανηγυρικό κολυμβητικό μαραθώνιο συμβολικής απόστασης 200 χιλιομέτρων, τιμώντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο επετειακός κολυμβητικός μαραθώνιος με τίτλο «200 χρόνια – 200χιλιόμετρα για το έπος του 1821» αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής μας για την ιστορική αυτή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στο κολυμβητήριο του τμήματος στην Σχολή Πασκάλ στην Λευκωσία. Στον μαραθώνιο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν και να κολυμπήσουν όποια απόσταση θέλουν. Σε αυτή την προσπάθεια όλων όσων με την συμμετοχή τους θα ήθελαν να τιμήσουν αυτή την ιστορική για το Έθνος μέρα, θα είναι συμπαραστάτες όλοι οι αθλητές των τμημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ.

Στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να καλύψουν την συμβολική  κολυμβητική απόσταση των 200 χιλιομέτρων, τιμώντας με αυτό τον τρόπο ο κάθε ένας την ιστορική αυτή επέτειο του Ελληνισμού και συμβάλλοντας στους εορτασμούς που διοργανώνονται ανά το παγκόσμιο για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Για τον σκοπό αυτής της εορταστικής ημερίδας έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα www.1821swim2021.com η οποία συμπεριλαμβάνει όλες τις πληροφορίες και διαδικασίες για την κολυμβητική δραστηριότητα που διοργανώνει ο ΑΠΟΕΛ. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να κολυμπήσει την απόσταση που επιθυμεί στο δικό του τέμπο και να επιλέξει την ώρα που θα ήθελε να κολυμπήσεις. Κάθε συμμετοχή έχει κόστος €10 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Αθλητικής Ευθύνης #TowardsTokyo του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη καθώς και στο φιλανθρωπικό σωματείο ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για την εκστρατεία τους "Ομορφαίνοντας τον θάλαμο Αγάπης" της Παιδοχειρουργικής πτέρυγας του Μακάρειου Νοσοκομείου. Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει μαζί με την συμμετοχή του ένα επετειακό κολυμβητικό σκουφάκι, τσάντα και διάφορα άλλα δώρα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας και η τήρηση του πρωτοκόλλου που έχει ετοιμαστεί για την κολυμβητική ημερίδα.

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, είναι ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός, γιατί παράλληλα με την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών του λαού μας δημιουργεί μία προοπτική να αναστοχαστούμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες αγωνιστές.

Καλούμε όλους όσους νιώθουν το ιστορικό και ηθικό καθήκον να συμβάλλουν σε αυτό τον εορτασμό να δηλώσουν συμμετοχή και να συμμετέχουν μαζί μας στην επετειακή αυτή κολυμβητική εκδήλωση.  

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook