Τεράστιο διπλό μέσα στο «Σπύρος Κυπριανού» σε βάρος της Νέας Σαλαμίνας πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδας μας κέρδισε με 3-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Πετόσφαιρας και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το μαραθώνιο. Την ερχόμενη Παρασκευή οι γαλαζοκίτρινοι θα φιλοξενήσουν την Ομόνοια στο Λευκόθεο.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ, ωστόσο οι γηπεδούχοι με σερί πόντων πέραςαν μπροστά με 19-16. Η αντίδραση των γαλαζοκιτρίνων ήταν άμεση και με δικό της σερί 7-0 πήρε προβάδισμα, το διατήρισε μέχρι το τέλος και κατέκτησε το σετ με 25-22.

Παρά το γεγονός ότι δεύτερο σετ το κατέκτησε η Νέα Σαλαμίνα με το ίδιο σκορ (25-22), η ομάδα μας δεν επηρεάστηκε. Αντιθέτως, πείσμωσε, ανασυντάχθηκε και αντέδρασε αποτελεσματικά. Πήρε από νωρίς προβάδισμα και ήταν συνεχώς σταθερά μπροστά σκορ, με αποτέλεσμα να κερδίσει το τρίτο σετ με 25-22.

Στο τέταρτο σετ έπεσαν κορμιά. Οι δυο ομάδες πήγαιναν σχεδόν πόντο πόντο και όλα έδειχναν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Έτσι και έγινε. Οι πετοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ ήταν πιο ψύχραιμοι στα καίρια σημεία του αγώνα και το κέρδισαν με 25-22 και μαζί τη νίκη με 3-1.

ΤΑ ΣΕΤ: 22-25, 25-22, 22-25, 22-25

Γ. Μέλκας: Σλόμιν, Ούσκαρι, Βάναγκς, Ευσταθίου, Χρυσοστόμου, Αποστόλου, Παντελή (λ) (Αντωνιάδης)