Το πετοσφαιρικό τμήμα του Σωματείου ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει την πρόσληψη του 56χρονου Ελλαδίτη προπονητή Γιάννη Μέλκα.

Ο κ. Μέλκας επιστρέφει στον ΑΠΟΕΛ, αφού την περίοδο 2017-18 ήταν ξανά στην ομάδα μας και μάλιστα την οδήγησε στον τελικό του κυπέλλου. Ο πολύπειρος προπονητής διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ το 2006-07 και την πενταετία 2008-2013, αλλά και του Άρη το 2015-16. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν προπονητής στην Αναγέννηση Δερύνειας όπως και το 2016-17 και την οδήγησε σε δύο φάιναλ φορ κυπέλλου και δύο ημιτελικούς πλεί οφ πρωταθλήματος.

Ο επικεφαλής του πετοσφαιρικού τμήματος και αντιπρόεδρος του Σωματείου, κ. Ζήνων Σεβέρης, ανέφερε: «Ο Γιάννης Μέλκας είναι γνωστός σε όλους στην Κύπρο και από τους πιο πετυχημένους προπονητές που πέρασαν απο το νησί. Κατορθώσε και είχε κάθε χρόνο την Αναγέννηση στα ψηλά, οδήγησε την ομάδα μας προ πενταετίας σε τελικό κυπέλλου, ενώ η πολυετής θητεία του στον ΠΑΟΚ δείχνει και τις εμπειρίες που κουβαλά. Για εμάς η επιλογή Μέλκα ήταν μια ασφαλή λύση, ενός δουλευτερά προπονητή που γνωρίζει καλά το κυπριακό βόλεϊ».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Μέλκας, ανέφερε: «Πρώτα απ´ όλα είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στη θέση του προπονητή του ΑΠΟΕΛ. Γι ´ αυτό θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κύριο Ζήνωνα Σεβέρη για την επιμονή και την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα. Ταυτίστηκαν οι απόψεις μας για το καλό του ΑΠΟΕΛ και γι ´ αυτό το λόγο πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία. Έρχομαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον με άτομα που γνωριζόμαστε και η εμπιστοσύνη θα είναι ο οδηγός της δουλείας που θα κάνουμε».