Γι’ άλλη μια χρονιά το Cyprus Gran Fondo πρόσφερε συγκίνηση στους αθλητές της ομάδας, αφού κατάφεραν και ανέβασαν τον Θρύλο στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου.

Το 2023 Cyprus Gran Fondo πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου στην Πάφο. Στον αγώνα είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 500 αθλητές / αθλήτριες από 36 χώρες και περιοχές και συγκεκριμένα από Αρμενία, Αυστραλία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λετονία, Νήσος του Μαν (Isle of Man), Λίβανο, Μεξικό, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στη διοργάνωση εκπροσωπήθηκαν τέσσερεις από τις πέντε ηπείρους της υφηλίου, αφού δεν είχε δηλωθεί συμμετοχή μόνο από την Αφρική.

Την ομάδα μας εκπροσώπησαν 12 αθλητές. Το Cyprus Gran Fondo αποτελείται από 3 αγώνες: 1 αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και 2 αγώνες αντοχής. Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έβαλαν γερές βάσεις για διεκδίκηση μιας θέσης στο ομαδικό από την πρώτη μέρα.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα ξεχώρισε η 1η θέση στην κατηγορία γυναικών από την Κωνσταντίνα Γεωργίου, η οποία κέρδισε και την κίτρινη φανέλα για την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Επίσης, την πρώτη μέρα, οι αθλητές μας Λάμπης Αθανασίου, Δημήτρης Πρέκας και Αντρέας Αθανασιάδης κατέκτησαν την 1η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία junior men. Επίσης, ο αρχηγός του Τμήματος Κωνσταντίνος Αντωνίου κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία men 39-45.

Την δεύτερη μέρα οι νεαροί αθλητές μας συνέχισαν την εκπληκτική τους παρουσία, όπου αυτή την φορά το βάθρο διαμορφώθηκε με 1η θέση για τον Αντρέα Αθανασιάδη, 3η θέση τον Λάμπη Αθανασίου και 4η θέση τον Δημήτρη Πρέκα.

Την τρίτη και τελευταία μέρα οι νεαροί μας συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, όπου είχαμε επανάληψη των βάθρων όπως και στην δεύτερη μέρα.

Μετά από τα αποτελέσματα και των τριών ημερών, ο Λάμπης Αθανασίου κατέκτησε την 1η θέση, ο Αντρέας Αθανασιάδης την 3η θέση και ο Δημήτρης Πρέκας την 4η θέση στη γενική κατάταξη στην κατηγορία junior men.

Η πολύ καλή παρουσία όλων των αθλητών έφερε στην ομάδα μας την 1η θέση στο ομαδικό αφήνοντας στην 2η και 3η θέση ομάδες από το εξωτερικό.

Η ομάδα μας αποτελείτο από τους πιο κάτω αθλητές μας:

Μιχάλης Πουμπουρής
Κωνσταντίνος Αντωνίου
Λάμπης Αθανασίου
Αντρέας Αθανασιάδης
Δημήτρης Πρέκας
Κωνσταντίνος Θυμίδης
Κωνσταντίνα Γεωργίου
Πάμπος Χαραλάμπους
Σάββας Σαββίδης
Αντώνης Καρατάου
Κωνσταντίνος Κολοκασίδης
Βασίλης Γεωργίου

Το Τμήμα Ποδηλασίας θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς του για την οικονομική τους ενίσχυση.
M POUMPOURIS ELECTRICAL, BDSWISS, DELORBIS ,VITABIOTICS, CYCLO SHOP, DIMCO, HONDA MARINE, CVS CONSTRUCTION, MAOURISOIKOSET, PERSKINDOL, EYESPOT, GARMIN CYPRUS, ROYAL CANIN, X CARS AUTO SALES,GA WATER FLOW LTD, ACS COURIER