Με νίκη στη μοναδική κατηγορία (U14) που είχε να αγωνιστεί προχώρησε η ομάδα υδατοσφαίρισης του Σωματείου μας, επικρατώντας του Ν.Ο. Αμμοχώστου με σκορ 28-0.

Η παρουσία της ομάδας μας αποτελεί ιστορική στιγμή, μιας και ο ΑΠΟΕΛ θα γίνει η πρώτη ομάδα υδατοσφαίρισης της Κύπρου που θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο ΑΠΟΕΛ συγκεκριμένα θα βρίσκεται στον 1ο προκριματικό γύρο του LEN Euro Cup.

Η κλήρωση έφερε τον ΑΠΟΕΛ στο Β’ γκρουπ και θα αντιμετωπίσει μεγαθήρια του ευρωπαϊκού πόλο.

Οι τρεις αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ στον όμιλο είναι:

  1. Siracusa (ITA)
  2. Montpelier (FRA)
  3. Partizan (SRB)
  4. APOEL

Τον όμιλο θα φιλοξενήσει η Siracuse, ομάδα της Σικελίας στην Ιταλία, το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου. Όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι δύο πρώτοι του κάθε γκρουπ θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι ομάδες που συμπληρώνουν τον όμιλο της ομάδας μας κουβαλούν μεγάλη και πλούσια ιστορία στο χώρο της υδατοσφαίρισης, τόσο στα εγχώρια πρωταθλήματα όσο και στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ και κατ’ επέκταση της πρώτης Κυπριακής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών όλων των συντελεστών του τμήματος για δημιουργία μιας ομάδας με όραμα, στόχους και φιλοδοξίες.

Το τμήμα ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από πέντε χρόνια και με πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση τόσο από το προπονητικό τιμ όσο και από τους αθλητές μας, κατάφερε πέρυσι να κατακτήσει αήττητο το νταμπλ. Κατάφερε επίσης, να κατακτήσει και το 3ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Λευκωσίας, κερδίζοντας όλους του αντιπάλους που προέρχονταν από Ουγγαρία, Ισραήλ και Βουλγαρία.

Οι πυλώνες που έχει θέσει το τμήμα ως βασικές αρχές λειτουργίας του, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό κράμα από αθλητές (όλοι ερασιτέχνες αφού κανένας παίχτης δεν πληρώνετε για να αγωνίζεται) οι οποίοι ανέβασαν το ΑΠΟΕΛ επίπεδο.

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ομάδας μας, δεν θα είναι εύκολο. Μάλλον πολύ δύσκολο θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος που γνωρίζει το επίπεδο των αντιπάλων και των πρωταθλημάτων των χωρών που αγωνίζονται. Όμως, για να μπορέσεις να φτιάξεις κάτι θα πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Αυτό άλλοτε έγινε και όταν ο ΑΠΟΕΛ ξεκινούσε το τμήμα υδατοσφαίρισης.

Είμαστε ΑΠΟΕΛ και έχουμε καθήκον στην ιστορία του Σωματείου μας να συμπεριφερόμαστε ως πρωτοπόροι, για να ανεβάζουμε ψηλά ψηλότερα τον Θρύλο, γενιές γενιών μαζί…