Η περσινή πρωτοβουλία του ΑΠΟΕΛ για διεξαγωγή φιλικού τουρνουά μίνι παίδων (ηλικίας κάτω των 13 ετών) για πρώτη φορά στην ιστορία της Υδατοσφαίρισης, με σκοπό την καθιέρωση της διοργάνωσης από την ομοσπονδία τα επόμενα χρόνια, έφερε θετικό αποτέλεσμα για το άθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ κατέθεσε και φέτος αίτημα για επίσημο πρωτάθλημα μίνι παίδων και βρήκε την καθολική στήριξη όλων των ομίλων. Η Ομοσπονδία ενέκρινε το αίτημα και το ενέταξε στο επίσημο καλεντάρι της. Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από τέσσερα αυτοτελή τουρνουά και το πρώτο θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016.

Ο ΑΠΟΕΛ επέμεινε σε αυτήν τη διοργάνωση προκειμένου να αναβαθμίσει τις Ακαδημίες των ομάδων και να προσελκύσει ακόμα περισσότερα παιδιά στην Υδατοσφαίριση προκειμένου υπάρξει εξέλιξη στο άθλημα και γρηγορότερη αναβάθμιση της αγωνιστικής ικανότητας των παιδιών. Οι νεαροί θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαραίτητες εμπειρίες, να μάθουν τους κανονισμούς και να προετοιμαστούν για τα πρωταθλήματα παίδων (13-15), Νέων (15-18) και Ανδρών (18+) .

Λίγα λόγια για το τμήμα Υδατοσφαίρισης ΑΠΟΕΛ

Το τμήμα Υδατοσφαίρισης ΑΠΟΕΛ λειτούργησε πριν δυο χρόνια και συμμετέχει σε όλα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Χρόνο με το χρόνο οι ομάδες μας παρουσιάζονται καλύτερες και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πρωταγωνιστούν και θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο την άρτια δουλειά που γίνεται στο τμήμα. Θυμίζουμε ότι φέτος η Ανδρική ομάδα εξασφάλισε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό του κυπέλλου.

Τη δεδομένη στιγμή οι Ακαδημίες μας κάτω των 13 ετών απασχολούν περίπου 30 παιδιά, τα οποία προπονούνται 3-4 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το επίπεδό τους. Ενώ ακόμα 30 περίπου παιδία απαρτίζουν και τις αγωνιστικές μας ηλικιακές κατηγορίες (κάτω των 15 και κάτω των 18).

Οι προπονήσεις εστιάζονται κυρίως στη βελτίωση της κολυμβητικής ικανότητας των παιδιών και τα πρώτα βήματα στην Υδατοσφαίριση. Παιδιά τα οποία έχουν προχωρημένο κολυμβητικό επίπεδο είναι πλεονέκτημα στο άθλημα και στην εξέλιξη τους, ειδικά για στις μικρές ηλικίες.

Το τμήμα δέχεται εγγραφές σε όλα τα ηλικιακά τμήματα του (γεννηθείς 2002 και μικρότεροι κυρίως) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματέα του τμήματος κ. Ελισάβετ στον αριθμό 96-260487.