Το καθήκον του ΑΠΟΕΛ και τα σενάρια τετράδας

03/03/2021

Άλλο ένα καθοριστικό βήμα για την είσοδό του στην τετράδα και τη συμμετοχή του στα play-off του πρωταθλήματος θέλει να κάνει ο καλαθοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει το απόγευμα(σ.σ. 18:30) εκτός έδρας(σ.σ. κλειστό Αγίου Δομετίου) την Ομόνοια.

Έπειτα από το τεράστιο διπλό της περασμένης Κυριακής απέναντι στην ΕΝΠ, η ομάδα μας ανέβηκε στους 29 βαθμούς και βρίσκεται σε απόσταση… βολής από τον τέταρτο στη βαθμολογία, με 30 βαθμούς, Απόλλωνα.  

Κερδίζοντας σήμερα την Ομόνοια, και σε περίπτωση ήττας της ομάδας της Λεμεσού από την ΑΕΚ στη Λάρνακα, ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί στην τέταρτη θέση, καθώς θα έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Απόλλωνα, αλλά θα υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει πως η ομάδα μας θα έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της και θα εξαρτάται πλέον μόνο από την ίδια η είσοδό της στην τετράδα. Και αυτό, αφού κερδίζοντας στην τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης τον Κεραυνό στο Λευκόθεο, θα έχει επιτύχει τον στόχο της, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Απόλλωνα στον δικό του τελευταίο αγώνα με την Ομόνοια.

Εξάλλου, κερδίζοντας το απόγευμα την Ομόνοια, αλλά και τον Κεραυνό στην τελευταία αγωνιστική, ο ΑΠΟΕΛ θα μπορεί να βρεθεί στην τετράδα και στο σενάριο που η ΕΝΠ, της οποίας η ομάδα μας επίσης υπερισχύει στην ισοβαθμία, χάσει τα δύο δικά της παιχνίδια που της απομένουν. Σήμερα, η ομάδα του Παραλιμνίου αντιμετωπίζει στον Στρόβολο τον Κεραυνό.

Ουσιαστικά, αυτό που ο ΑΠΟΕΛ καλείται να κάνει είναι το δικό του καθήκον, να κερδίσει δηλαδή τους δύο δικούς του αγώνες, αξιοποιώντας πιθανά στραβοπατήματα των δύο άμεσα σήμερα προπορευόμενων ομάδων.    

Το κύπελλο
Σημειώνεται πως μετά τη σημερινή αγωνιστική θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των παιχνιδιών για τον θεσμό του κυπέλλου.

Ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο σε μονό αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκόθεο, τον ΑΠΟΠ, με μοναδικό στόχο φυσικά τη νίκη και την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στο final four. Σε περίπτωση πρόκρισης, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ΕΘΑ Έγκωμης-Κεραυνός.
 
Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν τη μεθεπόμενη Πέμπτη 11 Μαρτίου, ενώ ο τελικός το μεθεπόμενο Σάββατο 13 Μαρτίου, στην κλειστή αίθουσα «Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία».

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook