ΑΠΟΕΛ ΠΑΝΤΟΥ!

25/04/2018

Με τους Μαραθωνίους του Λονδίνου, της Μαδρίτης και τον τοπικό αγώνα Run-Idalion, συνεχίστηκε η δράση του τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ την περασμένη Κυριακή 22 Απριλίου.

Virgin Money London Marathon
Στο Μαραθώνιο του Λονδίνου έτρεξε ο σπουδαίος αθλητής μας Τάσος Τσερώνης.

Μετά από πολύμηνη αποχή λόγω σοβαρού τραυματισμού, ο Τάσος επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα, με αφόρητη και πρωτόγνωρη -για τα δεδομένα- ζέστη τερμάτισε με επιτυχία.

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου συγκαταλέγεται στους έξι σπουδαιότερους του κόσμου (6 majors).

Για την ιστορία τον αγώνα κέρδισε ο Κενυάτης Eliud Kipchoge που θεωρείται ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος της σύγχρονης εποχής.

EDP Rock n Roll Madrid Marathon
Έντεκα δρομείς του ΑΠΟΕΛ έτρεξαν στους δρόμους της Ισπανικής πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα το Σωματείο μας εκπροσώπησαν οι Λούης Βαλιαντής, Χριστόδουλος Παπαευτυχίου, Θέμης Καλογέρης, Λεωνίδας Μαραγκός, Γιώργος Σταύρου, Ηλίας Σεργίου, Γιώργος Δρουσσιώτης, Χάρης Κασάπης, Πόλυς Παλαντζής και Αντρέας Θεμιστοκλέους.

Παρά το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος της Μαδρίτης θεωρείται από τους πιο δύσκολους της Ευρώπης λόγω των συνεχόμενων υψομετρικών εναλλαγών, οι δρομείς μας ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και τερμάτισαν άνετα. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Αντρέα Θεμιστοκλέους που επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο και πέτυχε ατομική επίδοση.

Στην μικρότερη απόσταση των 10χλμ. το ΑΠΟΕΛ εκπροσώπησε η Έλενα Αριστοδήμου.

Το τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ ευχαριστεί και δημόσια την αεροπορική εταιρεία COBALT για την επιχορήγηση των εισιτηρίων στους αθλητές μας.

Επιπρόσθετα, η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ συγχαίρει τους γαλαζοκίτρινους δρομείς που εκπροσώπησαν επάξια το Σωματείο μας σε Λονδίνο και Μαδρίτη.

Run Idalion - Δάλι
Την ίδια ημέρα στο Δάλι της επαρχίας Λευκωσίας διοργανώθηκε ο 2ος ετήσιος αγώνας «Run-Idalion». Στην απόσταση των 10χλμ. συμμετείχαν οι Αθανάσιος Αρχοντίδης, Ρένος Κούτσακος, Μάριος Γεωργίου, Χρίστος Ιωάννου, Κωνσταντίνος Αριστοδήμου και Έφη Τσαγγαρίδη.

Σημαντική επιτυχία για τον αθλητή μας Μάριο Γεωργίου, ο οποίος τερμάτισε 2ος στην ηλικιακή του κατηγορία.

Στην απόσταση των 5χλμ. αγωνίστηκαν οι Κωνσταντίνος Σαλίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Μαρία Παναγιώτου.

Στον παιδικό αγώνα δρόμου απόστασης 1χλμ. έτρεξαν οι νεαροί της ακαδημίας του τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ, Αντρέας Βαλιαντής (5 ετών) και Αντρέας Αριστοδήμου (8 ετών).

Επόμενοι αγώνες:
Την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου
- Αγώνας ορεινού τρεξίματος «Sun-Lysos-Run» αποστάσεων 23χλμ. και 13χλμ. στο χωριό Λυσός της επαρχίας Πάφου
- Σκυταλοδρομία 4 Χ 4χλμ. «Run4All» που θα διεξαχθεί στην Λεμεσό
- 5ο Pontini Race 16χλμ. Γρεβενά, Ελλάδα
Την Τρίτη 1 Μαΐου
- Αγώνα ορεινού τρεξίματος «Mitsero-Mine-Run» αποστάσεων 12χλμ. και 6χλμ. στο χωριό Μιτσερό της επαρχίας Λευκωσίας
- Αγώνα «Τάσος Μάρκου» απόστασης 5χλμ. στο Παραλίμνι

Τρέξε και εσύ με τη γαλαζοκίτρινη
Το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ είναι ένα καθαρά ερασιτεχνικό μη ανταγωνιστικό τμήμα. Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Τμήμα Δρομέων του Σωματείου μας μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22-210333 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-16:00).

Θερμές ευχαριστίες στα συμπληρώματα διατροφής Pro-Αction, στην ιστοσελίδα www.sports-supporter.com και τον προπονητή Λεωνίδα Ιωάννου για την στήριξη που παρέχουν στο Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ.

- Βρείτε μας στο facebook στη σελίδα APOEL runners – ΑΠΟΕΛ τμήμα δρομέων

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook